wat is #nmg?

‘Nooit meer gratis’ is een statement maken dat je dingen niet zomaar voor niets doet. Een beweging van ondernemers die aangeeft dat ze gewoon betaald willen worden; in geld of dienstverleningen.

Met dit logo en een verwijzing naar de website, maak je (potentiële) klanten meteen helder waar je voor staat.

Iets ‘gratis doen’ is algemeen goed geworden. Voor elke dienst of zaak is wel ergens, iemand te vinden die het voor niets doet. Degene die het gratis weggeeft denkt daarmee in de markt te zijn voor een volgende (betaalde) opdracht. Niet dus. Na de gratis dienstverlening gaat men gewoon weer verder shoppen om het ergens anders gratis te krijgen…

Heel anders van inhoud is ‘geven’. Dat ‘geven’, daar beslis je zelf over. En daar verwacht je niets voor terug. Dat gaat uit van een onbaatzuchtige wederkerigheid en een vrije keuze. In welke vorm dan ook. Het is een heel bewuste keuze van jezelf om te geven én van de ander om te ontvangen.

Hoe is het ontstaan?

Steeds vaker werd ik, CoachSander, gevraagd of ik iets gratis wilde doen. Natuurlijk met de belofte dat het mij zeker iets zou opleveren. Omdat er belangrijke mensen in de zaal zouden zitten of omdat er aan ons gedacht zou worden zodra er een volgend project zou zijn of er budget beschikbaar was.

Na veel debatteren en praten ontstond de blogpost ‘Nooit meer gratis’ op CoachSander.nl. Daarop kwam veel discussie… En het idee om hier een keurmerk van te maken.

Sinds de blogpost ‘Nooit meer gratis’ heb ik bij elke vraag om ‘gratis’ de vragensteller naar het blog verwezen. Daarna hoefde ik verder niets meer uit te leggen… Daarmee werd meteen duidelijk wat ik bedoelde. Dat gun ik elke ondernemer! Daarom deze website en het te downloaden logo voor op je eigen website.

Wat levert mij dit delen op?

Graag geef ik dit weg en gun ik #nmg vele ondernemers. Daarvoor krijg ik bekendheid terug; over wat ik doe en waar ik voor sta. Dat is mij deze investering waard! Lees ook de blog op deze site over de laatste ontwikkelingen…

Geef een reactie