success stories

Steeds meer ondernemende mensen gebruiken #nooitmeergratis als uitgangspunt voor hun werken. Lees hun ervaringen:

 

Bart Teunis van Fotoklasje.nl

‘NooitMeerGratis’ Op een gegeven moment kom je als professional op het punt dat je voorbij je investeringsprojecten mag stappen. De projecten die niets tot niet veel opleveren en die je doet om goodwill en naam op te bouwen. Voor ons als Fotoklasje.nl kwam dat punt vorig jaar. We hadden al veel gegeven en kregen daardoor ook veel terug. Dus tijd om voorwaarts te gaan. Maar we beseften ons ook terdege dat niet alles in geld uitgedrukt hoeft te worden.

Na een aantal mooie gesprekken met Sander, vroeg hij ons of we hem wilden helpen om foto’s van de Ruimte te maken. Het gevoel was wederzijds goed en we wilden Sander graag helpen om van zijn droom een serie sprekende foto’s te maken.

Samen met mijn businesspartner kwamen we al snel tot de conclusie dat we dit project niet alleen graag wilden doen maar dat we ook naar een andere vorm van beloning zochten. We wisten dat Sander ons zou kunnen helpen met het stroomlijnen van een aantal processen waar we intern mee bezig waren. Het zou natuurlijk onzin zijn om elkaar te belasten met facturatie wederzijds. In overleg met Sander hebben we gekozen voor een vorm waarbij we gezamenlijk tot een mooie oplossing kwamen. Op basis van uren voor uren hebben we elkaar geholpen door ieder onze eigen expertise in te zetten.

Je kunt elkaar dus helpen door elkaars expertise in overleg in te zetten. Eerlijk gezegd zijn we hierdoor meer geholpen dan door alleen maar een factuur te sturen. Een beloning waar we ook op de lange termijn nog heel veel aan hebben. Door juist met elkaar in dialoog te gaan en samen te ontdekken hoe je elkaar kunt helpen, worden er dingen mogelijk die wellicht op de “oude” manier niet mogelijk zijn.

We merken nu dat we steeds vaker op deze manier anderen kunnen en willen helpen, is dit gratis ? Nee, voor ons niet en het mooie is dat de waarde op termijn vele malen de factuurwaarde overstijgt.”

 

Claudia van de Heuvel van Connect to Create

Ik neem je anderhalf jaar terug mee in de tijd.

Op dat moment ben ik een klein half jaar actief als zelfstandig ondernemer. Mijn agenda staat vol met afspraken, mijn takenlijst wordt langer en langer en ik voel me al snel succesvol. Echter, mijn bankrekening blijft nagenoeg leeg…

Het eerste half jaar van mijn ondernemerschap heb ik voornamelijk projecten en opdrachten onbetaald uitgevoerd. Ik kom met de juiste mensen in contact en mijn netwerk breidt zich razendsnel uit. Ik ben iemand, ik word erkend als persoon en als ondernemer en mijn zelfvertrouwen groeit met de dag. Maar mijn bankrekening blijft nagenoeg leeg….

En dan lees ik een blog van Coach Sander, ‘Nooit Meer Gratis’. En eindelijk dringt het tot me door dat ik me weliswaar een succesvol en drukke zakenvrouw voel, maar dat mijn bankrekening nog steeds nagenoeg leeg is..

Tijd om actie te ondernemen! Ik lees de blog meerdere malen en besluit om ook ‘nooit meer gratis’ opdrachten uit te voeren. Terwijl ik de lopende projecten afrond, kom ik in contact met een reclamebureau. Ze kregen de opdracht van een klant om iemand te vinden voor alle communicatieactiviteiten voor een project, hoorden dat ik daar de geschikte persoon voor ben. Een opdracht voor onbepaalde tijd, gemiddeld zes uur in de week en volledig betaald! Zonder dat ik daar iets voor heb hoeven doen. Binnen een week hebben we de onderhandelingen afgerond en begin ik aan mijn eerste betaalde opdracht.

Vanaf dat moment gaat er geen dag voorbij zonder werk. Naast de betaalde opdrachten komen ook af en toe onbetaalde opdrachten voorbij. Of ik die weiger? Dat ligt eraan. Wanneer het een project is dat me heel erg aanspreekt, wanneer er groepen op maatschappelijk of sociaal gebied beter van worden én wanneer ik het gevoel heb dat ik er persoonlijk door kan groeien, laat ik het niet na om ‘ja’ te zeggen.

Mijn geldelijke bankrekening is inmiddels niet meer leeg. Mijn sociale bankrekening loopt over en door alle betaalde werkzaamheden kan ik precies een jaar na mijn start als ondernemer mijn handtekening zetten voor werkruimte in de Apparatenfabriek op Strijp-S. Mede dankzij “Nooit Meer Gratis” heb ik elke dag plezier in mijn werk en ben ik trots op wat ik binnen twee jaar ondernemen heb bereikt. En mede dankzij “Nooit Meer Gratis” staat mijn bureau op de mooiste werkplek van Eindhoven.

Geef een reactie